esmaspäev, 24. november 2014

Armsad kodused,

eelmine n2dal m66dus Salvadoris v2ga vihmaselt, mis oli ka kohalikele yllatuseks, sest siin sajab v2ga harva. Lugesin yhest inglise keelsest Brasiilia k2siraamatust, et novembris on Salvadoris keskmiselt 8 sajup2eva. Ilmselt sai novembrikuu sajulimiit eelmise n2dalaga t2is. Sajup2evadel oli niiskuse ja tuule t6ttu jahedam. Trennidest naasesin koju nagu m2rg koer ning tundsin esimest korda puudust ka paksemast tekist.

Eelmisse n2dalasse mahtus lisaks tavap2rastele trennidele ka yks eriline trenn, kuhu kutsusid mind mu Sveitsi s6brannad Pauline ja Messaline. Tegemist oli pooleteisttunnise Silvestre'i tehnika trenniga. See kujutab endast yhe Bahia p2ritolu koreograafi loodud kaasaegse tantsu tehnikat, mis p6hineb balleti ja moderntantsu elementidel, millele on lisatud afro-brasiilia religiooni symboleid. K6IK lihased said rasket koormust nii et 6htul kukkusin v2sinuna voodisse.

Vabadel hetkedel olen ikka v6tnud k2tte m6ne raamatu. Kodust kaasa v6etud raamatud said juba m6nda aega tagasi loetud ning selle p2rast m6tlesin proovida lugeda Paulo ja Silase raamaturiiulist midagi portugalikeelset. Siiski osutus Paulo Coelho "Veronika decide morrir" liiga keeruliseks. Lauses paarist-kolmest s6nast arusaamine ei olnud piisav m6istmaks raamatu sisu. Siiski v6in suure r66muga teatada, et viimase n2dala jooksul olen saanud Paulolt, tema s6pradelt ning ka v66rastelt komplimente, et ma r22gin v2ga head portugali keelt! Seda on v2ga-v2ga suur r66m kuulda!

Reedene p2ev oli Brasiilias Dia da Consciencia Negra nimeline pyha. Inglise keelde t6lgituna v6iks see olla Black Awareness Day. Sellel p2eval t2histatakse mustanahaliste panust kultuuriellu. Toimub palju kontserte, etendusi ning mustanahalised kannavad oma p2ritolule iseloomulikke r6ivaid ja ehteid. Selle t6ttu veetsime ka meie Paulo ja tema s6pradega oma reede 6htu vanalinnas kontserte kuulates.

Laup2evase p2eva veetsin koos Sveitslanna Pauline'iga Barra's (ilusaimate randade, promenaadi, tuletorni, kohvikute ja poodidega populaarne piirkond). K2isime rannas, ujusime, l6unaks s6ime Bahiale iseloomulikku s66ki moqueca de camarão'd. Tegemist on kookospiimast, tomatitest, sibulast ja krevettidest valmistatud pajaroaga, mida syyakse koos riisiga. Kindlasti  yks minu parimaid toiduelamusi siin Salvadoris. Hiljem s6ime j22tist ja jalutasime m66da poode. Oli v2ga-v2ga tore. Hiljem ytles Pauline (kes on olnud Salvasdoris yle aasta), et nii hea on sinuga r22kida, tekib tunne, nagu oleksin j2lle Euroopas :)

N2dalaid j22b kiirelt aina v2hemaks, varsti olengi kodus!
Pilte n2b yleval pool ka!

Aneta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar