pühapäev, 16. november 2014

Tsau s6brad,

aeg l2heb kiirelt, argip2evad peamiselt tantsides, n2dalal6pud puhates. See n2dal ongi t2is olnud p6nevaid ja h2id trenne. Energiat ja inspiratsiooni tuleb sealt kuhjaga. Endiselt k2in Paulo ja Silasega kaasas ka k6ikidel kontserditel, kuhu nad mind kaasa kutsuvad. Neljap2eval tekkis mul v6imalus taaskord kylastada oma lemmikrestorani Sal e Brasa. Hakkasin seal olles m6tlema, et miks mitte toiduhuvilistele kirjeldada neid maitseid ja toite, mida siin proovinud olen. Paljusid asju ei ole ma kunagi n2inud ega proovinudki, kuid siin olles on neist saanud mu lemmikud. Otsustasin siis teha v2ikse nimekirja oma lemmikutest:

1. Açaí- viinamarja ja mustika sarnane mari, millest valmistatakse k6ikide brasiiillaste lemmikut, kylma sorbeed v6i vedelamat kylma jooki. Vitamiini-ja energiarikas, serveeritakse koos mysliga. Hinnaks keskmiselt 7 reaali ehk umbes 2,5 eurot.

2. Beijú- kartulisarnasest juurikast valminud kuiv puru, millest valmistatakse soolaseid ja magusaid wrappe.

3. Queijo com mel- kypsetatud juust, serveeritakse meega.

4. Banana frita- friteeritud banaan.

5. Pão de coco- kookoseleib ehk tegelikult pigem sepik. R6stides tuleb esile m6nus kookose maitse, pigem magusapoolne.

6. Feijão/feijoada- ubadest tehtud pada, kuhu lisatakse meelep2raselt liha, vorsti, kartulit ja muid asju. Serveeritakse ja syyakse tavaliselt riisiga. Ei olnud suur ubade f2nn enne siia tulekut, aga olen selle maitsega nyydseks harjunud. Ilmselt yks populaarsemaid traditsioonilisi Brasiilia toite.

7. Caipirinha/cachaça- Suhkruroost valmistatav kange alkohol. Caipirinha on Brasiilia rahvuskokteil, valmistatud cachaçast, laimist, suhkrust ja j22st.

8. Agua de coco- eesti keeles oleks ilmselt kookospiim, aga piimast on asi kaugel. Ytleks, et tegemist on pigem kookosveega.

Kindlasti hakkan seda nimekirja Eestis v2ga igatsema!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar