reede, 10. oktoober 2014

Olá meus amigos queridos!

Istusin t2na p2eval rannas. Kirjutasin oma armsa s6branna Gerda kingitud m2rkmikusse k2sitsi seda sama blogi, et hiljem oleks lihtsam arvutis oma m6tteid kirja panna. Istusin, kirjutasin ja j2rsku k6ndisid minu k6rvalt m66da kolm relvastatud s6jav2epolitseid.. Seisid m6ne minuti, vaatasid ringi ja l2ksid sama teed minema. Ei tea, kas tulid ookeani ja ilusaid naisi vahtima v6i valvasid korda.. Tegelikult on nii, et paljudes kohtades siin n2eb politseid niisama olemas. Kasv6i vanalinnas, kui tulime 6htul kell 23 kontserdilt. Kaks relvastatud politseinikku seisid bussipeatuses lihtsalt selleks, et inimestes turvatunnet tekitada. V2hemalt selline mulje j2i. Peab tunnistama, et julgem tunne oli kyll. Ei tea, kas oleksin valmis ilma politsei juuresolekuta yksi v6i kolmekesi, kahe tydrukuga 66sel bussi ootama.. Kui ma yksi ringi k2in, siis ma eriti t2helepanu ei p2lvi ja mind gringaks (v2ljend turisti/v2ljamaalase kohta) ei nimetata, aga kui jalutan linna peal yhe blondi ja yhe punapeaga, siis moodustame kyll yhe korraliku gringade grupi. Peaksin mainima, et gringa ei ole tegelikult halvustav ega pahatahtlik v2ljend.

Alles yleeile k2isin tegelikult esimest korda kohas, kus tundsin, et pean oma kotil ja telefonil t6siselt silma peal hoidma. Siiani seda eriti tundnud ei ole, sest Rio Vermelho on yks turvalisemaid ja paremaid rajoone siin Salvadoris.

Nagu piltidelt v6isite n2ha on viimased p2evad olnud t2is muusikat. Seda siin samas rannas ja vanalinnas, kus esines trummiorkester ja kylastasime yht kontserti. Vanalinn on ilus, sarnasusi Tallinnaga isegi leidub, kuigi linn on rohkem korrast 2ra ja ilmselt natuke kirevam, kui Tallinna vanalinn. V2ike kodune tunne tekkis kyll, kui sain aru. et ka siin jaotub linn kaheks- yla- ja all-linnaks. Ainuke vahe on selles, et kui tahad ylevalt alla, v6i vastupidi, minna, siis pead s6itma liftiga!
Siit juba j2rgmise huvitava teemani-t66kohad. Siia tulles oli mul ikka idee, et v6b-olla 6nnestub leida siin v2ikene t66ots. Kaks kuud on siiski p2ris lyhike aeg ja asjaolud siin on sellised, et isegi kohalikel on t66ga keeruline seis. Vahel tundub, et ametikohad on v2lja m6eldud ka k6ige tyhisemate ylesannete jaoks. N2iteks sealsamas liftis istus yks naine, kelle t66 oli vajutada lifti nuppu! Esimeselt teisele ja teiselt esimesele korrusele..

Muidu on k6ik h2sti. Elu siin on ilus ja odav. M6ni kadedusttekitav fakt teile:

-yleeile j6ime vanalinnas v2rskelt pressitud mahla (maasikad, banaan, papaia, apelsin jne) ja see maksis 3 reaali ehk alla yhe euro.

-ilmaga on selline lugu, et hetkel on p2eval keskmiselt 27 kraadi, aga kuna praegu on Salvadoris kevad, siis suvi t6otab tulla veelgi kuumem ja kuivem. Ei teagi, kas see nyyd on kadedusttekitav fakt v6i mitte.

Igatahes loodan, et saan natukenegi seda fiilingut, soojust ja p2ikest teile selle blogi kaudu edastada!

Ikka teie r66mus Aneta.

PS! Te ei kujuta ette, mis tunne on p2riselt siin, Brasiilias olles kuulata seda sama muusikat, mille saatel kodus siia tulemisest unistasin! Moodustub ideaalne tervik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar